Dit was mijn naai2017

Nu het nieuwe jaar goed ingezet is kom ik met mijn naaioverzichtje. Terwijl iedereen de balans heeft opgemaakt heb ik tot de laatste moment gewacht.

Het is de eerste keer dat ik een overzicht maak, het is ook de eerste keer dat ik heb bijgehouden wat ik allemaal heb gemaakt.

Samen met het voornemen al mijn maaksels bij te houden had ik voor mijzelf voorgenomen om afgelopen jaar zo weinig mogelijk kledij voor mijzelf te kopen. En ik kan zeggen dat ik daar heel goed in ben geslaagd. Op 1 zwak moment na kocht ik afgelopen jaar buiten 2 paar sokken niets voor mijzelf. Dat zwak moment bleef trouwens zeer beperkt tot 1 jurkje. Ik droeg zoveel mogelijk de kledij die ik al had. 
Daarbij heb ik nagedacht hoe ik mijn kleerkast graag zou zien evolueren. Maar daarover later misschien meer.
Mijn overzichtje dus: Ik ben niet geheel ontevreden over al mijn maaksels. Een heel deel daarvan zijn nooit geblogd wegens niet interessant genoeg, of niet de tijd, of ondertussen al gedateerd. 

Wat ik naaide voor:

Amélie:
14 jurkjes, 5 vestjes of gilets, 15 broeken (waaronder enkele als pyjama dienen), 5 korte broeken, 13 t-shirts met lange of korte mouwen, 3 jasjes, 6 jumpsuits, 2 rokjes en 3 onderbroekjes. Verder maakte ik voor haar nog een verjaardagskroon, 4 zonnehoedjes, 1 wintermuts en een logeerkoffertje.

Voor papa wollebol:
3 truien en 3 t-shirts

Voor mijzelf: 
1 bomber, 1 winterjas, 1 blouse, 1 jurk, 1 t-shirt en 3 onderbroeken

En dan naaide ik nog enkele jurkjes voor de nichtjes en een t-shirt voor mijn vriendin. 

Tot slot deed ik mijn best om restjes op te werken en dat deed ik door het maken van tassen, grote en kleintjes, 17 in totaal en ook nog 8 zakdoekdooshoezen.

Zo kom ik in totaal op 100 stuks rond voor Amélie en 156 afgewerkte stuks in totaal.

Als ik dat zo zie staan denk ik wel wauw. Per maand lijkt het niet zo heel veel te zijn, maar in zijn totaliteit vind ik dat best indrukwekkend. Uiteraard is niet elk stuk eenveel werk  geweest. Maar ik denk wel dat ik mag zeggen dat het een vruchtbaar jaar is geweest!


Op naar het volgende!

Voor vragen rond de maaksels mag je gerust hieronder een berichtje nalaten of mij een mailtje sturen: eefjevanasch@gmail.com

Je kan mij volgen: Bloglovin / Facebook / Instagram / Pinterest /

Reacties

Een reactie posten