Bevallen

Dat ik onlangs de grootste verandering van mijn leven heb meegemaakt weet ondertussen iedereen al, al dat het voor mijn gevoel allemaal heel vlotjes loopt. Ik kan niet spreken van een grote aardbeving die mijn leven op zijn kop heeft gezet, eerder een kleine rilling die even alles heeft verplaatst, maar het geheel zeker niet ontwricht heeft.

Ik was er volgens mij wel op voorbereid, boeken zoals de 'the gentlemom' en de bijbehorende facebookgroep proberen toch een zeer realistisch beeld te geven van het moeder worden. Dat heeft misschien wel geholpen, al dat ik op voorhand uiteraard van de beste scenario's uitging, mijn bevalling zou vlot gaan, onze baby zou de braafste van de hele wereld zijn en alles zou rozengeur en maneschijn worden.

Als je mij vraagt op welke wolk ik zit zal ik je zeggen dat ik gewoon in de zetel zit, mijn kind de borst te geven, haar te knuffelen en ondertussen een wintertrui probeer te breien voor haar. Ik ben misschien nogal nuchter.

Mijn zwangerschap is zeer voorspoedig verlopen. Net zoals iedereen had ik wel schrik voor de bevalling, want wat is 'dat doet wel heel veel pijn'. Op voorhand was ik dan ook bezig met de vraag, met of zonder verdoving? Na de vele reacties was ik zeker gemotiveerd om het zonder te doen. Helaas, het is mij niet gelukt.

Die baby van ons, die wou nog niet geboren worden, geen enkel teken wees er op. Wat harde buiken zijn, wat voorweeën zijn, ik weet dat dus niet, ik heb ze niet gehad. 

De dag voor ik 40 weken zwanger was, ging ik voor het eerst aan de monitor, alles zag er prima uit, geen tekenen van arbeid te merken. Ik kreeg een vermoedelijke einddatum (ik had nog een week en 2 dagen toen), en de uitnodiging om tot dan elke 2 dagen de monitor te komen bemannen. 5 keer heb ik er aan gehangen, en 5 keer hetzelfde liedje, alles was ok, maar geen tekenen van een naderende bevalling. Dan maar eens mijn ontsluiting nakijken die 4e keer aan de monitor. 1 centimeter was het verdict, verder waren we nog niet. 

Het werd dus een bevalling op afspraak, maandagmorgen om half 4 ging de wekker, zodat we een uurtje later in het ziekenhuis zouden zijn. Heel speciaal vond ik dat wel, in het donker, in alle stilte naar het ziekenhuis vertrekken, daar binnen wandelen met al je gerief, terwijl er met mij niets aan de hand was, juist die dikke buik die nog even dik wou blijven. Ik geloof niet dat er velen zo rustig, zo zwanger het ziekenhuis binnen wandelen. Het was er trouwen heel stilletjes, daar in dat ziekenhuis. 

En dan konden we er aan beginnen. Ik geneer mij niet om mijn bevallingsverhaal te vertellen, tot in de kleinste detail, maar daar zitten jullie misschien niet direct op te wachten. Het kwam er op neer dat het even duurde voor het eindelijk op gang kwam, even was er zelfs sprake van nog een extra dag te wachten, maar dat was toch niet nodig (dank aan de  assistente die besliste om toch mijn water te breken!). De weeën kwam dan wel snel, en heftig en naar mijn gevoel zat er soms geen minuut tussen. Ik kan natuurlijk niet vergelijken met een spontane bevalling.

Wat ik niet wist over bevallen: ik dacht altijd dat weeën enkel in uw buik te voelen was. Wat het voor mij uiteindelijk ondraaglijk maakte was dat het pijn deed van aan mijn middenrif tot aan mijn knieën, maar echt zo **** veel pijn. Ik kon het echt niet meer opvangen (wegblazen, seriously, hoe???).  Toen bleek dat ik op dat moment nog maar op 5 centimeter zat heb ik bijna gesmeekt voor wat verdoving (mijn gedachte op dat moment: snij mijn buik aub open en haal ze er nu uit, ik kan NIET meer). Het zal toen ongeveer 4 uur in de namiddag geweest zijn.

Na 3 kwartier begon de verdoving eindelijk een beetje te werken en dan ging het ineens ook veel sneller vooruit. Voor ik het wist mocht ik gaan persen. Met wat hulp van de pomp en de op mijn buik duwende vroedvrouw werd om 17.31u, eindelijk, onze dochter Amélie geboren

Tot zover, zonder teveel details, mijn bevallingsverhaal. To be continued....

Juist een uurtje oud
Je kan mij volgen: Bloglovin / Facebook / Instagram / Pinterest /
Je kan mij mailen: eefjevanasch@gmail.com

Reacties

 1. Het gaat niet altijd zoals je hoopt hé? Onze huisdokter vertelde dat ingeleide bevallingen altijd pijnlijker zijn dan spontane, maar gelukkig bestaat er verdoving!
  Overtijd gaan zit er bij ons wellicht niet in. Sinds vorige week (30 weken) moet ik rusten omdat ik al een beetje ontsluiting heb. Niet leuk, maar het moet voor de baby...
  Geniet nog van Amélie, en veel plezier met de wintertrui. We zien die hier wel verschijnen denk ik :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. bedankt voor je eerlijke verslag en respect want je hebt het toch wel al die uren zonder verdoving gedaan.
  ik kan niet zeggen of da tlang of niet lang is want hier is er nog nooit een kindje uit moeten raken ;-)
  ik hoop later ook zo nuchter te kunnen zijn
  nog veel plezier met je dochtertje en haar wintertruitje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo daar! mijn naam is Juliette uit Rotterdam, Nederland. Na veel mislukte IVF besloot ik bijna alle hoop op zwanger te worden op te geven, een collega op mijn werkplek vroeg me om me aan te sluiten bij een aantal groepen waar ze me over vertelde, vruchtbaarheidsgroepen voor elke manier om zwanger te raken, daarna koos ik ervoor om mee te doen vruchtbaarheidsgroepen in andere om meer informatie te krijgen met veel discussie en verschillende gedachten van verschillende vrouwen die hetzelfde probleem doormaakten en degenen die meer hetzelfde vruchtbaarheidsprobleem hadden, dan hoorde ik een vrouw die melding maakte van het gebruik van OSAGIE-KRUIDEN om zwanger te raken na het hebben van blokbuizen , onmiddellijk vertel ik haar wat ze heeft gezegd, en hoe heeft het voor haar gewerkt, zij heeft toen alles aan mij uitgelegd en mij gezegd om de kruiden te proberen dat het een goed resultaat zal opleveren en zij vertelde me om contact op te nemen met de kruidenarts DR. OSAGIE op zijn {WhatsApp. + 2349070977669} die ik deed en mijn probleem aan de arts uitlegde na me te vragen wat het probleem was dat me bij hem bracht, toen werd ik een bepaald kruidengeneesmiddel aanbevolen, ik bestelde het en het werd geleverd aan ik samen met de instructie over hoe de kruiden te nemen, tot mijn grote verbazing na twee weken van het nemen van de kruiden en wat tijd doorbrengen met mijn man omdat mijn man ook moe was van me zwanger worden omdat na jarenlang proberen we bezig waren met adopteren, toen begon mijn lichaam tekenen te krijgen, ik verloor kracht en ik merkte dat mijn maandelijkse stroom voorbij ging ik was opgewonden en dus vertelde ik mijn man erover en vertelde ook de dokter over wat er met me gebeurde en hij vertelde me om naar een dokter te gaan , toen besloten we onze dokter te bezoeken voor een zwangerschapstest die positief uitkwam. nu wil ik de vruchtbaarheidsgroep bedanken waar ik lid van ben geworden en ook de vrouw die me voorstelt aan de Osagie-kruidenarts omdat ik op dit moment 2 ben
  maanden zwanger, wat nooit eerder is gebeurd en ik gebruik ook het medium om mensen met onvruchtbaarheidsproblemen te informeren, moet contact opnemen met de kruidenarts op deze e-mail {DROSAGIE99@GMAIL.COM of WhatsApp. + 2349070977669} ...
  .JULIETTE LEEUW ..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. WOWWWWWWWW, ik heb de meeste recensies grondig gelezen voordat ik deze kruiden bestelde door DR.OSAGIE, het verdomde bijna 99% succespercentage bracht mij ertoe dit eens te proberen. Ik ging door en bestelde en ontving dit product. Ik begon meteen die kruidengeneesmiddelen op diezelfde dag in te nemen, ik stond op het punt om mijn periode rond deze tijd te beginnen en dacht dat het perfect zou zijn omdat ik een paar weken later zou ovuleren. Op basis van de recensies en getuigenissen over DR.OSAGIE die ik heb gelezen, raakten de meeste vrouwen zwanger in hun eerste maand van proberen. Ik dacht wat de hel ... het kon geen kwaad. Ik had bijna 3 jaar geleden 2 miskramen binnen een periode van 5 maanden en ik probeer de afgelopen 3 jaar trouw te zwanger te zijn, maar er gebeurde niets. Ik ben tussen haakjes en leeftijd maakt het niet gemakkelijker. Niettemin, na het nemen van deze kruidengeneesmiddelen slechts 1 maand, kijk ik geduldig naar de kalender die de dagen telt voor mijn volgende periode en tot mijn verbazing ... GEEN PERIODE. Ik verliet die baan onmiddellijk die ochtend en liep naar de dichtstbijzijnde drogisterij, kocht een zwangerschapstest op de dag van mijn verwachte menstruatie en zag 2 prachtige lijnen. JA!!!!!! Ik ben zwanger. Ik kon niet meer extatisch zijn, ik heb mijn man nog niet eens gebeld, moest deze recensie schrijven en laat alle anderen die proberen vrouwen te verwekken weten dat deze kruiden WERKEN. Wat een geweldig product en voor de prijs is het zeker de moeite waard. SUPERGELUKKIG, dank je DR.OSAGIE vruchtbaarheidshuis maar vooral ALLE PRAISEN AAN GOD !!!!! U kunt contact opnemen met DR.OSAGIE via e-mail of via zijn persoonlijke lijn (DROSAGIE99@GMAIL.COM +2349070977669)
  dank je.......

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beste vriend, je vroeg jezelf af: "Waarom kan ik niet zwanger worden? Ik herinner me mezelf dezelfde vraag stellen maand na maand. Ik dacht dat ik veel meer aan het oefenen was, zag specialisten en probeerde er niet aan te denken, dus ik kon nog steeds niet zwanger worden. maand zou eindigen in liefdesverdriet, de tranen zouden naar beneden vloeien, hoe hard ik ook probeerde ze te stoppen, hoezeer ik ook probeerde positief te zijn over de nieuwe maand die voor de boeg stond, breng elke maand twee weken door denkend dat elke kleine steek mijn lichaam maakte anders was tot de laatste maand, dat het tekenen waren dat ik zwanger was dat deze maand mijn maand was om de maand te laten eindigen in verwoesting, heeft me bijna mijn huwelijk gekost, ik ben niet iemand die het gemakkelijk opgeeft en zeker niet iemand die iemands woorden opneemt dingen, stelde ik obout opgraven alles wat ik kon over zwanger raken Wat ik ontdekte in de loop van twaalf maanden van onderzoek verraste me, verbaasde me maar bovenal veel van wat ik ontdekte dat ik een DR. OSAGIE tegenkwam op iemand getuigenis o In het ethernet nam ik contact op met de dokter via zijn e-mailadres dat we hadden besproken en vertelde hem alles wat er met me gebeurde. Vervolgens schreef hij een paar kruiden voor die ik moest nemen en ik bestelde ervoor dat ik de geneeskrachtige kruiden in slechts enkele dagen kreeg. In slechts drie weken van het nemen van de kruiden begonnen er vreemde dingen met mijn lichaam te gebeuren, ik ging voor de test en tot mijn grote verbazing was ik al 6 dagen zwanger, ik was blij om het nieuws aan mijn man te vertellen zodra hij terugkwam van zijn werk. Allemaal dankzij DR. OSAGIE Ik ben een trotse moeder van twee. Neem contact op met DR.OSAGIE via e-mail (DROSAGIE99@GMAIL.COM) of via WhatsApp, bel (+2349070977669). De rand van mijn doel om zwanger te raken.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten