dinsdag 30 juni 2015

1000-vragen challenge: week 2

Oh wat gaat een week snel, we zitten al aan de 2e week van deze challenge.

Deze keer komt de vraag van Annelies van 'Traaitoenaai', nummer 921 (je mag mij je adres nog bezorgen!).


 'Wat deed je vroeger in een relatie en nu niet meer?'

Aangezien ik nog maar 1 relatie heb gehad en nog steeds heb kan ik geen vergelijking maken. Ik was altijd een braaf en verlegen meisje, geen grote verleidster dus.

We zijn ondertussen wel bijna 8 jaar samen, dus op zich kan ik wel een vergelijking maken met het begin en nu, volgens mij mag dat ook tellen.

Als ik op die jaren terugkijk, kan ik zeggen dat ik toch nog veel over mijzelf geleerd heb. Waar ik het in het begin, van het samenwonen dan, het meest moeilijk mee had, waren de andere gewoontes van hem. Blijkbaar heb ik een bepaalde routines en gewoontes en vind ik het moeilijk om een andere manier te aanvaarden. En dat kan dan over hele banale zaken gaan, wat wel verschillende ruzies tot gevolg had.

Een deel van die gewoontes en routines krijg je in je opvoeding en van thuis uit mee. Je bent niet anders gewoon en hebt er nog niet bij stilgestaan dat de dingen ook anders kunnen gaan.

Om een voorbeeld te geven waar ik echt aan heb moeten wennen: het gaan slapen. Ik ben er altijd vanuit gegaan dat je als koppel samen gaat slapen, maar zo dacht hij er niet over. Je gaat slapen als je moe bent, of dit nu samen is of niet. Ik ben daar ongelukkig over geweest, dat dit bij ons niet gebeurde. Het heeft lang geduurd voordat ik hier aan gewend was. Als ik dat nu bekijk vind ik het zelf wel belachelijk dat ik het daar zo moeilijk mee had.

Sinds hij werkt in een ploegensysteem, had ik geen andere keus dan dit te aanvaarden. Ik heb wel een vast ritme. Met de jaren is het ook duidelijk geworden dat hij een avondmens is en ik eerder een ochtendmens.

En heel eerlijk, ik ben nu eigenlijk wel gelukkig zo, om op mijn eentje te gaan slapen. Dan kan ik nog even een boekje lezen, of direct in slaap vallen. En de laatste opruim en de boel afsluiten is dan een taak voor hem. Ik ben daar 's avonds toch te moe voor, want geef mij maar de ochtend!

Hebben jullie iets geleerd uit vorige relaties, waar hadden jullie het moeilijk mee?

Bedankt aan iedereen die heeft meegedaan deze week! Ik vond het niet eenvoudig om zomaar hier publiekelijk op te antwoorden. Het is dus echt wel een uitdaging voor mij! Gelukkig ben ik niet de enige die dit doet, zowel Saskia als Stephanie (vanaf donderdag) zijn mee op de kar gesprongen, dus ga zeker ook bij hen eens kijken!Wil jj ons ook uitdagen: laat hieronder een reactie na met een getal tussen 1 en 999*, dit kan tot en met vrijdag 18.00u. Uit al de reacties, van ons 3 samen, trekt at random dan 1 vraag waar wij de volgende dinsdag op antwoorden.

Deze challenge loopt een hele zomer lang. De nieuwe vraag wordt op vrijdagavond bekend gemaakt op mijn facebookpagina en instagramaccount.

Als dank voor jullie reacties maken wij een cadeautje voor jou. Als je mij volgt krijg je van mij een attentie, als je Saskia volgt krijg je van haar ook een attentie, net zoals bij Stephanie, dus driedubbele leuke post! Volg je maar 1 van ons dan krijg je enkel de attentie van die persoon, dusssss, liken maar!

Volg mij: blogloving en/of Facebook en/of instagram
Volg Saskia: bloglovin en/of Facebook en/of instagram
Volg Stephanie: bloglovin en/of facebook en/of instagram

* vraag 912 en 921 zijn al geweest.


Wil je graag meedoen aan deze challenge en een blogpost schrijven over dit onderwerp evenals een attentie voorzien voor persoon van wie de vraag komt, laat het mij even weten.

Nota: blijkbaar is het niet altijd mogelijk om vanaf je smartphone te reageren op dit bericht. Indien het je niet lukt mag je altijd een reactie met een cijfer achterlaten op de link naar dit bericht op mijn facebookpagina.

Je kan mij volgen: Bloglovin / Facebook / Instagram / Flickr / Pinterest / Twitter

zondag 28 juni 2015

5 weetjes over de huiskat die ik nog niet wist en jij misschien ook niet.


Dat we goede klanten zijn van Artemis dierenartsen, dat kan niet tegengesproken worden, zoals wij de laatste verschillende keren naar hen moesten gaan met onze Nixon. Maar uiteraard heb je dat over voor je huisdier.

We gaan er nog niet zo lang, maar we zijn zeer tevreden over de service die we krijgen. Dit jaar bestaat de praktijk 10 jaar, en dat werd gevierd met een opendeurdag met allerlei activiteiten, zo was er onder andere een lezing over katten, door Inneke van Chatoo.

Hierbij 5 belangrijke weetjes over onze huiskat die ik heb geleerd:

1) De eerste feit over onze kat is heel eenvoudig, we weten eigenlijk niets over onze kat. We denken veel te weten en ze te kennen, maar wetenschappelijk gezien weten we bijna niets. Er zijn niet veel dieren waar er zo weinig onderzoek naar is gedaan, dan naar onze huiskat. Vorig jaar geloof ik was er een documentaire over onze huiskat, in Engeland, waarbij ze een aantal katten een gps en camera aanbonden om ze zo te volgen. Meer degelijk onderzoek is er niet beschikbaar.

2) Een aantal gekke gewoontes van onze kat komt voort uit hun babytijd. Toen hebben ze gedrag aangeleerd dat zinvol was, en later kunnen ze dat gedrag nog steeds vertonen. Zo kan onze Nixon, als we onder een zalig dekentje liggen, bij ons op de schoot komen dabben in dat dekentje, heel luid spinnend. Beide komen voort toen ze nog bij hun moeder gingen drinken. Dit bracht de melkproductie op gang. Laat je kat maar doen, het is een teken dat hij op zijn gemak is, dat hij comfortabel is, ook al is dat voor jou misschien niet zo comfortabel (nageltjes...)

3) Aangeleerd gedrag: hoe komt het toch dat 's morgens, wanneer ik opsta om te vertrekken naar mijn werk, de poes automatisch al recht springt, naar de keuken loopt en begint te miauwen. Omdat hij na een aantal keren geleerd heeft dat hij op dat tijdstip iets lekkers krijgt, zodat ik hem makkelijker in de veranda kan zetten. Dit is een duidelijk geval van de hond en Pavlov. Dit gaat dus evengoed op voor onze kat.

4) Onze lieve huiskatten communiceren ook voortdurend met ons en met elkaar, ook zij maken veel gebruik van lichaamstaal. Alleen zijn wij heel slecht in het 'lezen' van dit gedrag. Een poes wordt ook graag eens met rust gelaten, of kan ook is geïrriteerd zijn. Niet alle katten worden zomaar graag geaaid. Probeer dus oog te hebben voor de lichaamstaal van je kat. En een onbekende kat benader je het best zoals een hond, met je hand vooruit waar hij eerst kan komen snuffelen. Ga een onbekende poes niet ineens over zijn hoofd aaien. Dat is zeer bedreigend voor de poes.

5) Wat wij geleerd hebben door ondervinding: als een kater een plasprobleem stelt zoals in huis plassen, dat dit vaak geen gedragsprobleem is, maar wel een medisch probleem. Zeker als je kater gesteriliseerd is. We hadden al allerlei trucjes geprobeerd zoals boos worden, in het oog houden, extra kattenbakken zetten, de plasplekjes volzetten, niets hielp. Toen de plasjes heel klein werden en er ook bloed bij was, zijn we toch maar gauw naar (een andere) dierenarts gegaan, waar ze hem fantastisch geholpen hebben. Al moet het gezegd zijn dat onze Nixon zich ook fantastisch heeft gedragen tijdens zijn behandeling.

Een post is niet volledig zonder enkele foto's, dus hierbij ga ik nog even onze 2 vriendjes spammen.

Bloggen is soms heel moeilijk. 
Het afwasmachine vullen is soms moeilijk.

Naaien is soms moeilijk.

Hun aandacht krijgen is soms moeilijk.

Maar ze zijn zo lief als ze slapen.

Zo zo lief.

En alle plekjes zijn goed.

Ja echt alle plekjes zijn goed.
Bij het publiceren van deze post vrees ik dat we morgen wel is terug een bezoekje moeten gaan brengen aan de dierenarts, onze lieve vriend kwam weer op 3 pootjes binnengelopen. Ik zou wel is willen weten wat hij allemaal doet daar buiten.

Je kan mij volgen: Bloglovin / Facebook / Instagram / Flickr / Pinterest / Twitter

donderdag 25 juni 2015

Ocean jurk

Ik heb de tijdschriften van La Maison Victor van in het begin gekocht. Ik hou wel van hun vormgeving, en zeker ook van hun inhoud. Elke keer staat er wel iets in dat ik leuk vind. Het was er alleen nog niet van gekomen om er iets uit te maken, tot nu.


Ik zag in de laatste LMV de ocean jurk staan. Helemaal mijn ding. Enkel wat te kort, maar dat kan altijd opgelost worden.

Mijn ervaring met rekbare stoffen is nog zeer beperkt, dus ik probeer maar wat. Het spelden van het patroon en het knippen is toch even wennen. Als er goede trucjes zijn voor het verwerken van deze stof, ik hoor ze graag!

Deze lap stof kwam van het stoffenfestijn, een coupon voor 6 euro. Voor die prijs kan ik zo geen jurk kopen.

Ik ben niet helemaal tevreden van het eindresultaat. Het bovenstuk is een beetje te lang, de elastiek had strakker gemogen, en de rok lijkt langs achter veel lager te hangen dan vooraan. Oh ja, het belegstuk komt ook steeds open te staan.

Ondanks dat heb ik hem wel al heel veel aangedaan, want het zit wel echt zalig goed. Doordat ik de naden onderdaan gewoon rechtdoor heb verlengd is het een hele zwierige rok geworden, en ik vind dit nog wel leuk.Het is een zalig kleedje om mee te fietsen, zalig om mee te wandelen, om naar het strand te gaan, eigenlijk voor alles. Ik ga dit kleedje echt veel dragen. Als ik nog eens zo'n lap stof vind en een momentje met tijd, wil ik er nog 1 maken, met mijn verbeteringen in het achterhoofd. Dat is wel het handige aan een blog hebben, je hebt het al eens neergeschreven, want dat is iets dat ik niet doe. Ik denk altijd dat zal ik wel onthouden, maar dat is niet altijd het geval natuurlijk.
Patroon: La Maison Victor
Stof: stoffenfestijn
Foto's: Lotte
Locatie: Begijnhof Mechelen

We kunnen nog steeds uitdagers gebruikten voor mijn zomer-challenga, ga even hier langs en laat gerust even een reactie achter. Hoe meer deelnemers, hoe spannender!

Je kan mij volgen: Bloglovin / Facebook / Instagram / Flickr / Pinterest / Twitter

dinsdag 23 juni 2015

1000-vragen challenge: 'met wie heb je voor het laatst heel hard gelachen?'

Het was wel spannend voor mij, deze challenge opzetten. Want zou er wel reactie op komen, zou er iemand zijn die dit een leuk idee vindt en wil meedoen, of het gewoon al wil lezen? Ik ben dan ook superblij met alle enthousiaste reacties die ik heb gekregen! Ondertussen heb ik gezelschap gekregen van Saskia, zij springt mee op de kar van mijn challenge, ga dus ook zeker even bij haar blog langs om haar antwoord te lezen!

At random koos voor de vraag van Elke Jansen (stuur mij even je adres door als je graag mijn kleine attentie ontvangt), zij koos willekeurig voor vraag 912:


'Met wie heb je voor het laatst heel hard gelachen?'

Een positieve vraag om mee te starten, zou je zo denken. Maar misschien toch ook niet helemaal. Want kan ik daar zomaar ineens op antwoorden, eerlijk, eigenlijk niet nee.

Lachen doen we allemaal wel, elke dag. Ik ben op zich een serieus persoon, ik heb niet de gave van humoristisch of heel gevat te zijn, maar ik probeer toch wel opgewekt te zijn, en dus veel te lachen. Zeker op mijn werk in de ouderenzorg is dit wel een meerwaarde. Als je iemand vriendelijk en met een glimlach benadert, krijg je veel meer gedaan.

Maar nu echt heel hard lachen, en dan heb ik het over het soort lachen waar je niet mee kunt stoppen, waarbij je buikpijn krijgt en de tranen je over de wangen rollen, dat soort lachen, wanneer en met wie dat laatst was, ik weet het niet meer. Met andere woorden, het is echt al weer veel te lang geleden. Jammer, want het geeft een zeer fijn gevoel, iets met endorfines en gelukshormonen enzo.

Ik weet wel nog dat ik toch wel heel hard moest lachen bij de film van de kampioenen (moet ik mij hier voor schamen?). Deze film werd getoond op een busreis, en ik moet zeggen, ik heb er mij wel mee geamuseerd. Dat was afgelopen september!

En voor als je een lezer bent, tijdens het lezen van het boek van Sophie Kinsella, 'hou je mond', keek mijn vriend soms wel raar naar mij. Ik vond het een hilarisch boek en heb het met een ruk uitgelezen.

Iedereen weet ondertussen ook dat wij hier 2 poezen hebben rondlopen. Af en toe doen halen die zo van die streken uit, waar poezenliefhebbers onderling uren kunnen over praten. Ook zij werken soms serieus op onze lachspieren.


Maar als het concreet moet gaan over 'iemand', die mij echt hard lachen deed lachen, zal dat wel op een show geweest zijn van een stand-up comedian. De show van Bert Gabriëls, of die van Bart Cannaerts waren vorig jaar voor mij een grappige verrassing. Ik weet nog dat ik bij beide het moeilijk had, om mij nog een beetje deftig te kunnen houden, maar de tranen liepen toch vlotjes.

Is dit nu niet een beetje triestig? Dat ik mij niet goed meer kan herinneren wanneer ik de slappe lach had, en dat dit misschien nog maar 1 keer per jaar meer gebeurd? Wat kan ik hier aan doen? Meer naar shows gaan kijken, meer proberen humoristische films te zien, you-tube filmpjes zoeken van lachende mensen die aanstekelijk werken? Of lachyoga, heeft iemand dat al ooit gedaan? Misschien moet ik hier maar is meer bewuster naar op zoek gaan.

Conclusie na deze eerste vraag: een vraag kan op het eerste zicht eenvoudig lijken, maar eens je er verder over gaat nadenken kom je jezelf misschien toch wel tegen, dat gevoel heb ik wel hierbij. Is dit herkenbaar voor iemand?

En om toch met een vrolijke noot af te sluiten, een leuk fragment uit de slimste mens: het kan aanstekelijk werken.


Wil jij mij ook uitdagen: laat hieronder of bij Saskia een reactie na met een getal tussen 1 en 999, dit kan tot en met vrijdag 18.00u. Ik trek dan 1 vraag waar ik de volgende dinsdag op antwoord. Als de persoon van wie de vraag komt ook nog volger is (blogloving en/of Facebook en/of instagram van mij) (bloglovin en/of Facebook en of instagram van Saskia), krijgt die persoon een kleine attentie van mij of van Saskia. En zo gaan we elke week verder en dit een hele zomer lang. De vraag wordt op vrijdagavond bekend gemaakt op mijn facebookpagina en instagramaccount.

Wil je graag meedoen aan deze challenge en ook een blogpost schrijven over dit onderwerp, dan zouden wij het fijn vinden als je ons dit laat weten.


Nota: blijkbaar is het niet altijd mogelijk om vanaf je smartphone te reageren op dit bericht. Indien het je niet lukt mag je altijd een reactie met een cijfer achterlaten op de link naar dit bericht op mijn facebookpagina.

Je kan mij volgen: Bloglovin / Facebook / Instagram / Flickr / Pinterest / Twitter

zondag 21 juni 2015

En van je swapperdeswap.

Voor het eerst deed ik mee met de facebookgroep: swapperdeswap, en wel met de midzomerswap.

Gescheurd tijdens het versturen, maar ik kon nog steeds niets zien.
Voor de mensen die dit concept niet kennen:
Er worden regelmatig swaps georganiseerd waar je je kan voor inschrijven. Je moet zelf een fiche invullen met wat gegevens en je krijgt diezelfde fiche van een ander persoon toegestuurd. Het is de bedoeling dat je voor die persoon een cadeautje maakt. En iemand anders (je weet niet wie), maakt een cadeautje voor jou. Leuk toch!

Al die pakjes worden voor een opgegeven deadline verstuurd en door iedereen tegelijk op een afgesproken dag opengemaakt. De midzomerswappakjes mochten we dus vandaag, midzomerdag opendoen.

Zo heb je dus wel een pakje liggen thuis, dat je nog 2 weken zo moet laten liggen, wat een onzalig idee eigenlijk,al die vrouwen die hun nieuwsgierigheid moeten bedwingen.

Het maken van een pakje is toch niet zo evident, want je hebt vele creatieve dames die eraan meedoen, dus wat kan je nog maken waar die persoon zeker blij mee zou zijn, dat weet je dus niet. Het is een gok.

De persoon waar ik iets moest voor maken heeft ook een blog, handig, zo kom je toch al wat te weten. Daaruit bleek dat ze qua naaien wel dezelfde boeken leuk vind als ik. Verder stond op haar fiche dat ze zot is van disney. Dat is wel een heel dankbaar onderwerp natuurlijk.

Ik kon nergens iets terugvinden dat ze zelf haakt, dus zocht ik iets disneg-gericht om te haken. En zoals bij velen gaf pinterest mij daar enkele leuke suggesties voor.
Aangezien ik meedoe met de zo geknipt sew along, bedacht ik dat een kokerzakje (op de planning voor juli), wel leuk zou kunnen zijn. Ik koos voor het toiletkokerzakje, in een disney getint stofje, rood met witte bolletjes, afgewerkt met zwarte paspelband.


Als mijn swapje dit leest, excuseer voor de naad aan de binnenkant. Ik heb altijd vlot kunnen werken met de boeken, maar nu ging het toch wat moeizaam. Met het switchen van pagina's heb ik het deeltje van het afwerken van de mantel gemist. Ik was het op de duur zo beu, om weer is los te tornen (zo'n keer of 3) en te zoeken hoe het moest, dat ik er maar mijn eigen draai aan heb gegeven voordat het hele geval, door het zo vaak los te maken, om zeep was. Ik was een beetje wanhopig!

Wat zat er buiten het toiletzakje nog in mijn pakje voor haar:
- Olaf!
- Een slinger van disneyhoofdjes
- En op het geheel wat op te vullen, lekkere daim snoepjes.
Ik hoop, hoop echt dat ze er een beetje blij mee is!

Wat ik heb geleerd: dat ik nog werk moet maken van het versturen van mijn pakjes. Zeker als ik kijk naar het pakje dat ik kreeg toegestuurd. Ik ging dat eens snel gaan halen met mijn fiets, ja amai zeg, het was een heel onderneming om er veilig mee thuis te geraken. Ik was serieus onder de indruk. Ik wist ook niet van wie het kwam, want ze had haar naam vervangen door 'swapperdeswap', superleuk.

En wat zat er nu uiteindelijk in mijn pakje...?

Labeltjes

Notitieboekje met mijn kat

Theelichthouders met leuke stickers

En zo knap: een tekstbord met mijn logo


Ik ben er superblij mee. Het tekstbord vind ik echt geweldig. Ik denk dat ik dit hier voor het raam ga zetten, een beetje reclame maken voor mijn blog.

Je kan mij volgen: Bloglovin / Facebook / Instagram / Pinterest /

Je kan mij mailen: eefjevanasch@gmail.com

donderdag 18 juni 2015

Le pain français, in een zak

Op het menu voor deze maand, recept 3: de broodzak en recept 18: het koffertje. De broodzak, dat was een fluitje van een cent. Dat koffertje echter, daar moet ik zelfs nog aan beginnen. Het patroon is getekend, de stof ligt klaar, buiten het karton heb ik ook al het materiaal, maar ik vrees toch dat ik er voor 1 keer niet zal geraken deze maand.

Ik heb momenteel veel last van de hooikoorts. En dat maakt mij moe. Sinds een 7-tal jaar heb ik er last van. Ondertussen heb ik ook al verschillende medicatie genomen. Dit leek vorig jaar wel goed te werken, maar nu niet zo. Al dat ik wel lees dat het dit jaar een zwaar jaar is qua hooikoorts. De medicatie zozeer maakt mij niet moe, maar wel het continu snotteren en het ongemak dat het met zich meebrengt. Als ik dus thuis kom van het werk ben ik dus niet veel meer waard.

Over de broodzak kan ik er eigenlijk niet veel zeggen. Het is eenvoudig, snel klaar, en heel leuk als een snel tussendoortje. De zak werd hier ook direct in gebruik genomen voor ons tripje naar Frankrijk. En ze is zeker groot genoeg voor elk soort stokbrood.                           

Het dekentje is ook zelf gehaakt, daar ga ik het later nog wel eens over hebben.

Stof: soft cactus
Foto's: Lotte

Je kan mij volgen: Bloglovin / Facebook / Instagram / Pinterest /
Je kan mij mailen: eefjevanasch@gmail.com

dinsdag 16 juni 2015

Zomerreeks: de 1000-vragen challenge

Kocht je de laatste nieuwe flow al?

Daar zitten altijd vele leuke extra's bij en deze keer is dat een 1000-vragen boekje, een boekje vol vragen om jezelf nog beter te leren kennen. Wie mijn 'mijn eigen' pagina al heeft gelezen heeft gezien dat ik hiervoor het vriendjesboekprincipe heb toegepast, namelijk met vraag en antwoord, zoals in die vriendjesboeken. Ik zou deze pagina kunnen aanvullen met enkele vragen uit dit boekje, maar dan wordt dat wel een hele lange lijst. En het boekje is te leuk om er niet iets speciaals mee te doen, dus ga ik er een zomer project van maken.

Ik zou het mijzelf wel heel gemakkelijk maken door zelf de vragen te kiezen en te beantwoorden, maar veel spannends is daar dan ook niet aan. Dus laat ik het aan jullie over.


Hoe gaan we dit doen?

Elke dinsdagavond, vanaf volgende week, post ik een antwoord op een willekeurige vraag, door jullie gekozen. Ik ga mij er nog extra bij uitdagen om er een passende foto bij te voorzien. Ik vind foto's nemen wel leuk, ik kan er nog veel over leren, en dit kan een manier zijn om anders naar bepaalde zaken te gaan kijken, om andere linken te leggen. Maar ik dwaal af.

Onder mijn post, dus deze is de startpost, kunnen jullie een willekeurig getal noemen tussen 1 en 999, de 1000e vraag is er eentje om mee af te sluiten. Uit alle reacties kies ik op een willekeurige manier (ik zal werken met random.org, dan heb ik dit ook eens ervaren) een vraag uit die ik dan zo eerlijk en volledig mogelijk zal beantwoorden. Als er geen reactie komt neem ik wel zelf een vraag natuurlijk!

Daar ga ik het nog niet bij laten. Heb ik jouw vraag getrokken, dan mag je mij je adres doorsturen, en dan bezorg ik jou een kleine attentie voor het deelnemen aan deze uitdaging van mij.

Dus concreet: laat hieronder een reactie na met een getal tussen 1 en 999, dit kan tot en met vrijdag 18.00u. Ik trek dan 1 vraag waar ik de volgende dinsdag op antwoord. En zo gaan we elke week verder en dit een hele zomer lang. Ik ben heel benieuwd wat dit gaat opleveren en vraag me af hoe hard ik er op zal zweten.


Als je mij volgt op Facebook of instagram kan je op vrijdag direct weten of ik jouw vraag getrokken heb.

Wil je zelf graag meedoen, laat het mij even weten!

nota: Blijkbaar kan niet iedereen reageren op mijn blog, nochtans staat in mijn instellingen dat iedereen dit zou moeten kunnen. Ik ga is uitzoeken hoe dit komt. In tussentijd mag ook altijd reageren op mijn facebookpagina als het jou hier niet lukt, ik neem deze reacties zeker mee.

Je kan mij volgen: Bloglovin / Facebook / Instagram / Flickr / Pinterest / Twitter

zondag 14 juni 2015

DIY: zomerse kransjes van papier

Omdat het niet altijd naaien of breien moet zijn, is dit er eentje over papier.


Wij wonen in een gewoon rijhuis in een gewone straat, zoals er zo vele zijn. Redelijk saai dus. Wij hebben 1 raam aan de straatkant. Deze kant is naar het noorden gericht, dus krijg ik daar nooit mooie bloemen als ik een bloembak zet.

Om het toch een beetje gezellig te maken probeer ik dan maar mijn raam te versieren. En deze keer is het dit geworden: kransjes van papier. Ze zijn eenvoudig te maken en snel klaar. Ik laat jullie graag zien hoe ik dit deed:

  • Kies enkele leuke papiertjes, als ze al vierkantig zijn is dit makkelijk. De mijne komen van boekenvoordeel en zijn 15 x 15 cm.


  • Begin met het maken van plooien van een dikke centimeter, doe dit trapsgewijs.


  • Eindig zoals je begonnen bent, beide zijden moeten naar dezelfde richting geplooid zijn, eventueel knip je het papiertje een beetje bij.


  • Vouw het strookje dubbel en knip op deze vouw.


  • Vouw de beide strookjes nog is dubbel.
  • Doe lijm aan één volledige zijde van elk strookje en plak ze tegen elkaar. 


  • Doe nu een fijn draadje rond het midden en knoop vast.  • Lijm nu de buitenste zijden over de eerder gemaakte vouwlijn dubbel, zodat ze een cirkel vormen.  • Je kransje is klaar. Je kan er nu bijvoorbeeld een slinger van maken.Veel plezier!

Je kan mij volgen: Bloglovin / Facebook / Instagram / Pinterest /
Je kan mij mailen: eefjevanasch@gmail.com

donderdag 11 juni 2015

Kijkkasttag

Unique Marieke nodigde mij uit om mee te doen met de kijkkasttag. Als je dit nog niet hebt gelezen op een blog en niet weet wat dit is kijk even op haar blog.

Hierbij mijn antwoorden:

Kijk je vaak tv?
Dat valt wel mee denk ik. Momenteel is dat zeer weinig, omdat het nu zo lang licht is probeer ik er zoveel mogelijk van te profiteren om te naaien 's avonds. In de winter gaat dit moeilijk omdat ik geen goed licht heb op mijn naaiplek. Dan ben ik meer aan het breien en haken, en dat gebeurt dan wel voor tv.

Wat vind je echt leuke tv?
Ik heb zo mijn programma's dat ik graag volg, maar dat begint wel wat te minderen, met het ouder worden, wordt je ook wat kritischer. Ik kijk graag naar detectieves genre: vera, midzomer murders, lewis, de scandinavische reeksen,...

Van welke TV-programma's durf je nauwelijks toe te geven dat je het graag kijkt?
Ik zou niet zo direct weten wat dat zou kunnen zijn. Er is niets dat ik niet durf te zeggen. Het laatste dat ik gezien heb waar ik misschien niet zo mee te koop zou lopen is de laatste nieuwe reeks van samson en gert, winterpret. Ik vond dat geweldig om te zien, uit nostalgie, en ja ik heb ze nog steeds bewaard om mijn digibox. 

Snoep je voor televisie?

Zeer slechte gewoonte, waar ik de laatste maanden zoveel mogelijk heb getracht niet aan toe te geven. Zo is er toch oa 10 kilo afgegaan, maar dit blijven volhouden is moeilijk.

Wie is je favoriete tv-kok?

Als er iets is dat ik niet graag doe, dan is het wel koken. Dus ga ik ook nauwelijks naar kookprogramma's kijken. Voor bakprogramma's wil ik nog wel een uitzondering maken, dus kies ik maar voor Wim Balieu.

Ben je een zapper?

Niet echt. Ik kijk bijna nooit direct naar tv, maar meestal naar mijn opgenomen programma's. 

Kijk je nog tv na een avondje stappen?

Neen, zo snel mogelijk mijn bed in! Ik kan er niet meer tegen.

Hou je van komedie/humor, wie is je favoriete komiek?

Ik kijk wel graag naar de shows van komieken, mijn favoriet is Wouter Deprez.

Aan welk programma uit jouw jeugd hou je goede herinneringen over?

Wij hebben lang geen tv gehad, en dan ook maar beperkt in zenders. Wat ik mij herinner, niet zo veel eigenlijk. Ik vond 'de vijf' wel leuk. Een programma naar de boeken van 'Enid Blyton'. Ik heb de dvd   hier nu wel liggen.

Van welk programma mis je geen enkele aflevering?

Ja, ik volg ook 'thuis'. En zoals gezegd detectieves. 'Downton Abbey' is ook iets dat ik al lang volg. En ik kijk ook steevast naar de reeksen op donderdagavond op Vitaya, daar zitten echte goede dingen tussen. Zo heb ik onlangs het 2e seizoen van 'broadchurch' gezien. Die stijl, daar hou ik wel van.

Hoe en waar kijk je televisie? En met wie?

Ik kijk meestal enkel naar genomen programma's, ik kijk bijna nooit rechtstreeks. Zo kan ik dan ook ineens een hele serie uitkijken, ik wacht niet graag telkens een week voor een volgende aflevering. 
Sinds ik een tablet heb durf ik daar al is op te kijken, zo kan ik bijvoorbeeld naaien en tv kijken tegelijk. Of als mijn vriend iets kijkt dat mij niet zo aanstaat, ga ik wat vroeger naar bed om daar nog wat te kijken. Ik vind dit daar nu wel fijn, samen met de ondergaande zon in mijn gezicht. 
En met wie kijk ik, mijn vriend, een vriendin of gewoon alleen met de poezen als gezelschap. 

Films of series?

Ik kijk het merendeel naar series.

Waar kijk je zeker nooit naar?

Bepaalde humor programma's, waar mijn vriend graag naar kijkt, zijn dan weer niets voor mij. sport is ook zeer beperkt, buiten tennis, of het moest belangrijk zijn en er komt een Belgische ploeg aan te pas. En laat me niet naar blokken kijken aub! 

Met mijn hond als steun, gezellig in bed.

Zo, nu weten jullie alles over mijn kijkgedrag.

Ik ga niemand nomineren, omdat ik niet zo goed heb bijgehouden wie er al genomineerd is geweest. Maar heb je zin om mee te doen en was je nog niet genomineerd, zeker doen, en word je toch graag genomineerd, laat het dan maar weten, dan doe ik dat nog wel gauw.  

Je kan mij volgen: Bloglovin / Facebook / Instagram / Pinterest /

Je kan mij mailen: eefjevanasch@gmail.com

dinsdag 9 juni 2015

Theelichthoesjes voor Nepal

Foto van site veritas
Doen jullie mee met deze actie van Veritas? Een kleine moeite voor een mooie actie.

Ik heb getracht om tussendoor toch enkele hoesjes te haken. Op enkele uurtjes tijd heb ik er 5 kunnen haken. Ik nam wel niet teveel kleurtjes, om niet teveel draadjes te moeten instoppen.

Het is eenvoudig en snel klaar. Je hebt nog tijd tot vrijdag om er binnen te brengen. Je kan ze ook ter plaatse gaan haken en uiteraard kopen op zaterdag 13 juni in Antwerpen, Gent, Leuven, Hasselt en Luik.
Jammer dat de winkel in Mechelen niet meedoet op zaterdag, anders ging ik daar zeker helpen.

Ik geef even de eenvoudigste werkbeschrijving voor als iemand zich geroepen voelt om er ook een paar te maken:

Nodig:
- restjes katoen
- haaknaald 3,5
- maasnaald

Haken:
Haak een ketting van 34 lossen.

Eerste rij: haak een vaste in de 2e losse en haak verder vasten in elke steek tot het einde van de rij.

Tweede rij: haak 1 losse en haak vasten in elke steek tot het einde van de rij.

Herhaal tot je een hoogte hebt van 6,5 cm, bij mij zijn dit 17 rijen. Zorg ervoor dat je steken aantal hetzelfde blijft.

Hecht af en stop de draadjes in. Maas het hoesje toe.

Breng het binnen bij een veritas winkel!

Wil je toch liever breien, dan vind je hier een werkbeschrijving.Je kan mij volgen: Bloglovin / Facebook / Instagram / Pinterest /
Je kan mij mailen: eefjevanasch@gmail.com