woensdag 25 februari 2015

Poezenfratsen

De laatste week van #boostyourpositivity, en we staan stil bij wat wat we ontspannend vinden.  Iedereen zal wel al is gelezen hebben over het effect van huisdieren, dat het kijken naar je huisdier al je stressniveau doet dalen. En dat werkt bij mij ook zeker. Als we thuiskomen van een dag werken en er staat een poes aan de deur om te zien wie er binnen komt, dan kan er al veel vergeten zijn. Zeker als je zo'n knuffelpoes hebt als wij.

Het gaat bij mij nooit vervelen om ze te zien slapen in al hun houdingen, te zien wassen, spelen.
Ik merk dat de winter een moeilijke periode is voor hun, ze slapen dan veel. Maar het is duidelijk dat de lente in aantocht is, want ze beginnen veel actiever te worden, ondanks dat ze beide gesteriliseerd zijn.

Ik hoop dat deze periode toch snel voorbij is, want het vechten met elkaar, klinkt niet altijd zo leuk. En lang op mijn gemakkelijk gaan zitten is er ook. Iet bij, want ze beginnen op alles te jagen hier in huis. Mijn bollekes wol zijn ineens niet meer veilig.

Ik had hier al is een foto gezet van onze Nixon, nu is ons Nala aan de beurt.


Ik kijk ook graag naar leuke filmpjes met dieren. Als iemand nog een leuk filmpje heeft, laat gerust maar weten!

Je kan mij volgen: Bloglovin / Facebook / Instagram / Pinterest /
Je kan mij mailen: eefjevanasch@gmail.com

zondag 22 februari 2015

Barcelona

Begin februari gingen wij een weekendje weg naar Barcelona. In de hoop dat het daar wat warmer zou zijn dan hier bij ons, maar helaas, het was er niet meer dan 10 graden, wat voor de Barcelonezen koud was. Gelukkig was het wel heel zonnig.

Gaudi Pedrera

Festes de Santa Eulàlie - optocht met reuzen, kinderen en muziek
Olympisch dorp
Park Güell - Viaducten
Vind ik altijd een leuk beeld
Veel toeristen voor een kleine draak 

Toch even op het strand gaan liggen - door de sluimerwolken wel een beetje te koud

Moet het nog gezegd worden
Bootjes kijken - altijd leuk

Wat mij opviel in Barcelona:

 • Het is er 's avonds zeker een half uur langer licht
 • De zon schijnt er veel feller dan bij ons
 • Er zijn geen hoeken aan kruispunten, ze zijn overal afgesneden, grote achthoeken, waardoor er auto's kunnen parkeren op een kruispunt
 • Allemaal 1 richtingsstraten
 • Amper verkeer in die straten
 • Veel verkeerslichten en telkens is er voor gezorgd dat er geen drempels zijn aan de kruispunten, vlotte doorgang voor rolstoelen en koffers
 • Gesloten winkels op een zaterdag zonder duidelijke reden
 • Geen vitrines, een gesloten winkel heeft een met grafitti bespoten rolluik. Na sluitingsuur geeft dit een verloederde indruk, geen stad om te gaan windowshoppen
 • Weinig groen in de stad zelf, parken liggen meer buiten de stad
 • Veel lekkere tapas
 • Vriendelijke mensen
 • Veel brommertjes
 • Helaas ook redelijk veel daklozen
Gesloten winkel

Er was ook een rasta hond, foto is snel genomen en daardoor niet goed van kwaliteit.Het was leuk om er is geweest te zijn, maar de stad heeft mij niet voldoende kunnen overtuigen. Komt het door het seizoen, door de sfeer, of omdat ik te veel waarschuwingen heb gekregen ivm zakkenrollers om mij voldoende op mijn gemak te kunnen voelen, ik weet het niet goed. We zijn er is tussenuit geweest en de zon deed deugd, dat is het belangrijkste.

Je kan mij volgen: Bloglovin / Facebook / Instagram / Pinterest /
Je kan mij mailen: eefjevanasch@gmail.com

woensdag 18 februari 2015

Shortcuts - tips om tijd te winnen

We zijn maar met z'n tweetjes (en 2 poezen), dus ik weet dat ik veel tijd heb, alleen voelt dit niet zo, het is te zeggen, het is nog niet genoeg. Ik wil nog zoveel doen, maken, genieten. Ik werk voltijds, met vaste uren, en dan durft, zeker in de winter, 's avonds de fut er al is uit te zijn. Ik vind het een grote luxe dat ik dan kan zeggen, foert, ik lig in de zetel. Maar dit kan wel is teveel zijn, en het is zonde van de tijd. Dus af en toe geef ik mijzelf een 'goei shot onder mijn gat'.

Heb ik trucjes om toch tijd te winnen, ik weet het niet goed, ik denk daar zo niet bij na. Ik ben een doordoener, dus het huishouden gebeurt bij mij op Duracell-modus (zo verwoord mijn vriend het). Dan vlieg ik het huis rond om op zo'n kort mogelijke tijd zoveel mogelijk gedaan te krijgen, bij voorkeur zaterdagvoormiddag. Het helpt dat wij geen groot huis hebben. Meer ruimte hebben zou ik wel leuk vinden, maar het extra werk hoeft daar voor mij niet bij.

Wat probeer ik te doen om tijd te winnen:
 • Overdag eens nadenken wat ik moet doen en hier een lijstje van maken, waarbij er gemiddeld 2 taken worden uitgesteld.
 • Ik heb een vriend gevonden die wel eens spontaan iets doet in het huishouden, en belangrijker, kookt!
 • Ik houd aan een vast ritme van slapen en opstaan. Eens 10u 's avonds dooft bij mij de kaars, maar 's morgens ben ik er op tijd uit en kan ik er direct tegen aan (geen ochtendhumeur!)
 • Routines: ontbijt en middagmaal hetzelfde, de weg in huis om te stofzuigen is hetzelfde, op dezelfde dagen de was doen, een vaste dag voor de winkel met een vaste route (ik ben niet meer dan 10 min binnen), ...
 • Ik ben recent begonnen met het ontlenen van luisterboeken in de bib. Ik wil graag meer lezen, maar niet minder naaien, dit is de perfecte oplossing. 
 • Maar evenvaak, gewoon eens niet en tijd nemen om rustig te zitten, bij te praten, een klein dutje te doen, of wat dan ook. Het huishouden moet in orde zijn, maar dat wil je niet onthouden als het belangrijkste in je leven als je oud bent! Ik hoor het vaak genoeg van ervaringsdeskundigen.
Over de instagramchallenge: 'dit vind ik mooi': wij hebben een mooie boom staan op het werk. Als ik  's morgens toekom, begint het al een beetje licht te worden, en in combinatie met de mist deze morgen, gaf dit een mooi beeld. Meer moet dat soms niet zijn.

Ochtend op het werk - onbewerkte foto

Je kan mij volgen: Bloglovin / Facebook / Instagram / Pinterest /
Je kan mij mailen: eefjevanasch@gmail.com

zondag 15 februari 2015

Tipsy tasjes

2e maand van de 'zo geknipt sew along', en de tipsy tasjes staan op het programma. Ik had de bedoeling om er maar 1tje te maken, de kleinste, en die als pennenzak te gebruiken. Maar blijkbaar had ik niet goed gekeken bij het overnemen van de patroondelen, waardoor ik de delen van het grote tasje met de delen van van het kleine tasje ging combineren wat niet kon natuurlijk, dus heb ik ze maar alle 2 gemaakt.

Ik heb eerst het grootste gemaakt. Doordat ik graag alles snel af heb, had ik er in 1 keer aan doorgedaan en het niet tussendoor is gecontroleerd, met als gevolg dat ik toch met een gaatje zat aan de buitenkant bij mij paspel. Aangezien ik niet het hele biaislint wou losmaken heb ik vooral zitten 'foefelen'. En dat zie je natuurlijk. Dit heb ik bij het 2e tasje dan beter gedaan, en hier is de afwerking wel redelijk proper.

Ik heb bij het kleinste tasje ook de richting van het zakgedeelte anders gelegd, zodat mijn lieveheersbeestje wel van onder naar boven lopen. Ik heb ook de indruk dat het dan beter blijft staan.

Het kleinste tasje gebruik ik als pennenzak, het grootste bevat een haakwerkje.

Patroon: tipsy tasjes: zo geknipt 2
Stof: De Banier en Nostex
Foto's: Lotte

Je kan mij volgen: Bloglovin / Facebook / Instagram / Pinterest /
Je kan mij mailen: eefjevanasch@gmail.com

donderdag 12 februari 2015

Favoriete muziek, happy makers #boostyourpositivity

Mijn favoriete muziek: daar hoef ik niet lang over na te denken. Uiteraard is mijn muziekkeuze niet bepert tot 1 genre of artiest, en hangt het ook af van periode en gemoedstoestand, maar ik word ALTIJD vrolijk van 'Arsenal', en wil daarom graag reclame maken voor hen.
Ik heb het wel voor Belgische bands, en als ik dan moet afgaan op het aantal bezochte optredens springt Arsenal er bovenuit, ondertussen al een keer of 8.
Ze zijn live heel straf en het gaat mij nooit vervelen. Ik ben er niet van in het begin bij, maar het is dankzij een optreden in Zottegem dat ik echt ontdekte hoe goed ze wel klinken. Sindsdien proberen wij er zo veel mogelijk bij te zijn. Zo ook in mei, voor hun 15e verjaardag. Over een goed begin van de vakantie gesproken!
Bij een nieuwe cd is het telkens een beetje wennen, maar hoe vaker ik het hoor, hoe beter ik het telkens vind.
Enkele favorieten:
foto van http://www.arsenal-music.com
En nog vele vele andere natuurlijk.

Ze hebben vorig jaar ook een film gemaakt met live muziek, kippenvel.


Je kan mij volgen: Bloglovin / Facebook / Instagram / Pinterest /
Je kan mij mailen: eefjevanasch@gmail.com

dinsdag 10 februari 2015

De jurk: week 1

Tussen de boostyourpositivity door, toch nog is een naaiberichtje, want we zijn terug in gang geschoten.

Ik volg de 3e module realisatie in avondschool. Onze blouse is afgewerkt, tijd om te starten met de jurk. En ik ben ambitieus! Geen eenvoudig modelletje, maar een echte uitdaging. Ik heb deze zomer een trouwfeest van mijn schoonzus, en wat zou ik het geweldig vinden om dan een eigengemaakte jurk te kunnen dragen! Daarom heb ik voor iets feestelijks gekozen, wat mijn figuur hopelijk ook flatteert. Maar wat veel patroondelen zijn dat, 16 papieren delen. Dus was het gisteren geen naailes, maar tekenles. Het is toch zoeken waar de delen juist allemaal liggen, letten op de juiste maat, en of het op mijn papier past. Ik wil jullie graag mijn vooruitgang laten meevolgen, en hopelijk heb ik in juni een mooie jurk.

Iemand suggesties waar ik een rits van 80cm kan kopen die bij mijn stof zou passen?

Je kan mij volgen: Bloglovin / Facebook / Instagram / Pinterest /
Je kan mij mailen: eefjevanasch@gmail.com

maandag 9 februari 2015

Wat eten we vandaag #boostyourpositivity

Week 2 van #boostyourpositivity, een een verse lading opdrachten, leuke opdrachten lijkt mij. Ik heb direct al veel inspiratie, en waarschijnlijk veel te weinig tijd om ze uit te werken deze week want vanaf morgen hebben we terug gewone werkdagen.

Gelukkig heb ik een vriend die graag kookt en mij op die manier nu tijd geeft om hier een berichtje te schrijven. Ik heb zelf een redelijke hekel aan koken. Ik heb nooit de interesse gehad om het te leren, laat staan te gaan experimenten. De keren dat ik moet koken, omdat ik eerst thuis ben, zijn gelukkig zeldzaam. En meestal niet zonder een mislukking. Ik ben redelijk handig, maar niet in de keuken, omdat het bij mij vooruit moet gaan. Er zijn al een paar handdoeken in vlammen opgegaan, en ook het eten durft wel is aan te branden, of gewoon nog niet gaar genoeg te zijn. Af en toe is het echter wel lekker.

Ik kan wel genieten van lekker eten. Ik probeer ook graag nieuwe dingen uit (als ik ze dus niet zelf moet klaarmaken). We zijn net een weekendje naar Barcelona geweest (zonnig, maar koud! Later meer hierover), met de gekende tapas. Een waar feest, kleine bordjes, met allemaal andere lekkernijen om te proeven, een superconcept!

Helaas is het niet altijd gemakkelijk om gezond te eten als je weg bent, dus is het nu weer even tijd om te compenseren.

's Middags voorzie ik altijd een rauw slaatje, om zeker voldoende groentjes te eten. Ik heb hier een vaste routine voor om dit 's morgens klaar te maken.
- een halve fijn geraspte komkommer
- een hoop kerstomaatjes
- in de winter nog een halve witloof bij
- een kwartje appel, als hij voor mijn ontbijt te groot is
- een schelletje gerookte zalm
- light dressing met fijne kruiden
- mix van zaden en nootjes
- eventueel de overschot van de dag ervoor erbij
Dit is mijn middag opkikker.

Ondertussen begint het hier lekker te ruiken in huis... Wat schaft de pot:
- gebakken witloof
- patatjes in de schil
- iets van kaas

Mijn vriend is vegetariër, ik niet. Maar ik vind het niet de moeite om voor 1 persoon een stukje vlees of vis te bakken, dus eet ik ook regelmatig vegetarisch. Ik heb niet die behoefte om elke keer iets te eten van vlees/vis. Ik heb wel nood aan een 3e' iets' op mijn bord, daardoor nemen we vaak iets van kaas. Voor mij meestal geitenkaas, voor mijn vriend parmezaan.

Dit ga ik eten: smakelijk!
Je kan mij volgen: Bloglovin / Facebook / Instagram / Pinterest /
Je kan mij mailen: eefjevanasch@gmail.com

vrijdag 6 februari 2015

#boostyourpositivity: typisch ik

En dat juist op mijn verjaardag, even stilstaan bij wat typisch 'ik' is. Ik heb er niet echt veel over nagedacht vandaag, ik had leukere dingen te doen, waarover later meer!

Een korte opsomming van wat ik zelf denk:
- eens de wekker gaat vlieg ik uit bed en ben ik 100 procent wakker en actief
- tegen de avond aan uitgeteld in de zetel en vroeg in bed
- als ik iets gezien heb dat ik wil, kan ik het niet snel genoeg hebben
- altijd iets om handen willen hebben, anders val ik maar in slaap
- ik heb graag de dingen op voorhand gepland

Een kleine opsomming van wat mijn vriend zegt: 
- een grote bol wol op mijne kop
- de hele stad aflopen en verschillende stoffenwinkels binnen gaan, en toch maar een paar kleine lapjes kopen
- sober, voorlopig enkel water op mijn verjaardag 

Ik zit nog aan de medicatie, dus voorlopig ben ik toch een beetje voorzichtig. Maar sebiet zal er wel een glaasje wijn vanaf kunnen. Schol! Op ieders gezondheid en de mijne ook.

Je kan mij volgen: Bloglovin / Facebook / Instagram / Pinterest /
Je kan mij mailen: eefjevanasch@gmail.com

woensdag 4 februari 2015

Brief aan je 16-jarige zelf #boostyourpositivity

Hey jij, een kort briefje aan jezelf, bijna 13 jaar geleden.

Ik maak het niet te lang, want ik weet dat je er niet voor openstaat, met je koppige fatalistisch zelfbeeld en tonnen onzekerheid. Maar ik kan je zeggen, geloof mij, het komt goed! Ik weet dat je niet kan geloven dat het ooit zou gebeuren, maar je gaat iemand vinden die bij je wilt zijn, die met je wilt samenwonen, en dat al zeker voor een hele lange tijd. Niet direct zoals je hem voor ogen hebt, maar wel iemand waar je je goed bij kunt voelen, jezelf zijn, en die je laat doen in hetgeen je dan graag doet.

Je gaat groeien als mens, je denkt alles al te weten, maar geloof me, je gaat nog veel leren, over jezelf, de mens, het leven, en je gaat je daar zelf nog over verwonderen, over wat je nog kan bereiken.

Je gaat in de sociale sector werken, want je durft het aan om aan jezelf te werken en de grootste uitdaging voor jezelf aan te gaan. Het gaat niet altijd gemakkelijk zijn, maar je wordt gesteund door de juiste mensen, en zeker ook geapprecieerd in hetgeen je doet.

Je koopt een huis, je doorstaat verbouwingen, je neemt 2 poezen en je gaat nog vele leuke dingen doen.

Het belangrijkste dat ik je kan zeggen: nog even volhouden, en het komt wel, de rust. Want het is verdomd moeilijk met al die hormonen en veranderingen die gaande zijn. Het wordt beter!

Geniet van alles wat je doet, want verdorie, de tijd gaat snel!


Je kan mij volgen: Bloglovin / Facebook / Instagram / Pinterest /
Je kan mij mailen: eefjevanasch@gmail.com

dinsdag 3 februari 2015

#boostyourpositivity quote

Gisteren nog maar gelezen op de jaarkalender van flow, en ik had direct het idee om hier iets mee te doen. En dan kwam de opdracht van Lilith voor je favoriete quote te plaatsen op dinsdag. Dat is dan zo 1 van die toevalligheden waar ik mij kan over verwonderen en die ik hier al even heb vermeld. 'Dat wanneer je aan iets denkt of ziet, je het ineens overal tegenkomt'. Dat heb ik de laatste weken precies al een aantal keer voorgehad. Daar word ik op een bepaalde manier gelukkig van, alsof het op dat moment de bedoeling is dat je daar mee bezig bent.

Mijn gekozen quote is van Sylvia Plath:


Ik ben van nature uit geen grote babbelaar, maar ik vind het wel fijn om te luisteren naar boeiende verhalen van anderen. In mijn werk is het zeker een groot pluspunt.

Je kan mij volgen: Bloglovin / Facebook / Instagram / Pinterest /
Je kan mij mailen: eefjevanasch@gmail.com

maandag 2 februari 2015

Uitdaging 1 #boostyourpositivity

Hier is ze dan, de eerste uitdaging, en het gaat direct al heel persoonlijk worden, wat ik nog niet gewoon ben aangezien we hier nog niet lang mee bezig zijn. Maar ik mag nu toch niet veel doen, op doktersadvies, dus heb ik wel wat tijd om erover na te denken. De brief aan mijn eigen 16-jarige zelf moet eerst nog wat kunnen rijpen. Maar ik ben wel op zoek gegaan naar een lievelingsfoto. Blijkt dat ik die niet echt heb, en de foto's die ik leuk vind zijn nooit alleen van mijzelf. Aangezien niet iedereen zichzelf zomaar graag ziet verschijnen op het internet heb ik gezocht naar foto's van mijzelf, alleen. Veel zijn dat er niet, ik maak ze liever dan dat ik erop sta, maar ik heb er toch gevonden. Ik heb voor 2 foto's gekozen. En niet zozeer omdat ik ze mooi vind, maar meer om de periode van waaruit ze komen, wat maakt of je een foto goed vindt of niet.

De eerste foto is van een eerste vakantie samen met mijn vriend. Goed van kwaliteit is hij niet, maar ik was gelukkig. Nog maar een paar maand samen, mooi weer in februari, eerste lang weekend weg naar de Ardennen, pas aan het werk met vast contract in zicht, kortom, alles zat mee.

7 jaar geleden


De 2e foto is een ander verhaal. En meteen mijn grootste probleem, jojo'jen. Ik ben altijd te zwaar geweest, en heb genoeg afval-dieet periodes gehad, met veel succes soms, zoals toen op die foto. Daarom wat gemengde gevoelens: ik vind dat ik er toen echt goe uitzag, maar vind het jammer dat ik het nog nooit lang zo heb kunnen houden. En elke dag denken ' ik moet er iets aan doen, en toch niet de moed en motivatie vinden'. Blij zijn met de complimentjes en dan weer de schaamte dat de kilo's terug bijkomen. Met ouder te worden denken van 'het is ok zo', ik heb het goed en iedereen heeft zijn tekortkoming, zijn zonde, en het kan nog erger. Het goede nieuws is, ik heb nu terug motivatie om er iets aan te doen (was thans geen goed voornemen, ik maak er andere), maar de vraag blijft, voor hoe lang... Herkenbaar bij iemand? Omringd door mijn ventjes, vriend en poes, durf ik het wel aan, om dit te delen met iedereen.

5 jaar geleden
Je kan mij volgen: Bloglovin / Facebook / Instagram / Pinterest /
Je kan mij mailen: eefjevanasch@gmail.com

zondag 1 februari 2015

#boostyourpositivity

Ik heb mij mee ingeschreven voor de activa #boostyourpositivity. Ook ik heb veel last van de donkere dagen en ben dan op zoek naar positieve dingen om deze door te komen. Dus dit lijkt mij helemaal perfect om met mee te doen. Over het algemeen ben ik tevreden en opgewekt. Ik probeer te genieten van de kleine dingen, ik ben blij dat ik een passie heb waar ik helemaal in kan opgaan en ben vaak verwondert over de toevalligheden in het leven. En zo ook nu weer, of is het eerder de ironie van het leven...

Ik heb mij nog maar net ingeschreven of ik werd al danig op de proef gesteld. Een van onze poezen die met een grote wonde naar huis is gekomen en zich niet laat verzorgen wat een jammerende trip naar de dierenarts oplevert, mijn linker elleboog dat plots veel pijn begint te doen, rood ziet en heel heet aanvoelt, waardoor ik niet veel meer kan doen. En als dat nog niet genoeg was, kwam een tegenligger al slippend op ons afgereden, waarbij hij tegen onze auto tot stilstand kwam.
Gelukkig zijn wij ok, maar de auto niet, wat weer een heel gedoe wordt om in orde te krijgen.

Hoe ik dit positief probeer te bekijken:
1) de zon scheen (tijdens de week heb ik niet veel kans om buiten te komen in de zon)
2) de poes is al veel beter en heeft het schitterend gedaan bij de dierenarts. De dierenarts maakt het niet vaak mee dat zijn patienten ook bij hem komen flodderen. De rit ernaartoe was het ergste voor de poes, wat hem dan veel lekkers opleverde achteraf als troost, dus dat is positief voor de poes.
3) onze auto krijgt allicht een nieuwe bumper, zo blijft hij langer als nieuw.
4) en ik ga veel tijd hebben om de digibox leeg te kijken en boeken bij te lezen, iets dat vaak wordt uitgesteld omdat handwerk toch voorgaat.

Al bij al zou het nog veel erger kunnen. We blijven positief! En ondertussen genieten we nog van de poezen en wachten we in spanning af naar de opdrachten.

Onze Nixon.

Je kan mij volgen: Bloglovin / Facebook / Instagram / Pinterest /
Je kan mij mailen: eefjevanasch@gmail.com