Mechelse kant

Mijn creatieve kant heb ik voor een deel van mijn moeder meegekregen. Zij doet vele dingen, maar haar grootste bezigheid en interesse is kantklossen.

Kennen jullie dat?

Als kind heb ik dat ook nog 1 jaartje gedaan, maar mijn moeder is dat blijven doen en heeft zich op die jaren een hele collectie bijeen geklost. Ze heeft zich onder andere gespecialiseerd in Mechelse kant.

Kantklossen is een ware ambacht. Handgemaakte kant is haast onbetaalbaar. Je hebt er niet veel voor nodig. Een kussen, klosjes, speldjes en het correcte garen. En door verschillende technieken toe te passen kan je een uniek stuk maken.

Binnen de kant zijn er vele verschillende soorten, waaronder Mechelse kant. Dit is een zeer fijne prachtige kant met zijn eigen specifieke kenmerken. En een mooi stuk kan je maanden duren om af te maken.

Om het kant te promoten en niet verloren te laten gaan bestaan er verschillende kantclubs. Zo heeft Mechelen zijn eigen club 'etterjefke'. En deze club organiseert dit weekend en volgend weekend een tentoonstelling naar aanleiding van hun 15-jarig bestaan. Zeker de moeite om te gaan bekijken wat Mechelse kant nu juist is, hoe je dit maakt, wat je kan maken en misschien om zelf eens te proberen.

Deze tentoonstelling kan je vandaag nog bezoeken van 13.00u tot 18.00u (ideaal te combineren met open monumentendag, als je toevallig naar Mechelen zou komen), en volgende week vrijdag, zaterdag en zondag eveneens van 13.00u tot 18.00u. De tentoonstelling vindt plaats in het mooie begijnhof van Mechelen, in het Maurus Moreelshuis, Moreelstraat 3 in Mechelen.


Je kan mij volgen: Bloglovin / Facebook / Instagram / Pinterest /
Je kan mij mailen: eefjevanasch@gmail.com

Reacties