Priemenrol

Net zoals ik graag naai, brei ik ook even graag. Er is wel altijd 1 of soms wel 2 projectjes in de maak.

Naaien is voor overdag en de lange lenteavonden, dan heb ik zalig veel licht in mijn veranda, maar helaas niet zo op die donkere winteravonden ( nota aan mijzelf: uitkijken naar goede verlichting voor als de dagen terug korter worden!), dan kruipen we sneller is de zetel, liefst met een breiwerkje. In de zetel liggen, tv-kijken en niets maken, is voor mij verloren tijd.

Toen de eerste La maison Victor uitkwam, zag ik daar een Priemenrol instaan. Dit ideetje is bij mij blijven hangen. Ik vond dat een super leuk, maar ik moest wel op het ideale stofje vallen voordat ik dit ging maken. En dat stofje, dat vond ik tijdens onze city-trip naar Barcelona, in Nunoya , een stoffenwinkel gespecialiseerd in Japanse stofjes, zoals Kokka.

Ik had nog 2 bolletjes kousenwol liggen in een kleur die er goed bijpast, en met dubbele draad haakte ik een lap van stokjes. Voor de afmetingen heb ik zelf wat uitgemeten met mijn priemen en met het lapje stof dat ik had (was maar 50 x 55 cm).

Het was de eerste keer dat ik een gehaakt werk stikte, maar dat ging zeer vlot, dus dat was weer angst voor niets. 

Het is niet plaatsbesparend, maar ik vind het toch heel mooi liggen op mijn salontafel. 

                

                

                

                

                

En altijd die nieuwsgierige poezen als je foto's wilt trekken... ons Nala deze keer.
               
                

Na al dat goede weer hoop ik dat het nog een beetje mag blijven duren, we zijn heel productief geweest, en volgende week staat de eerste fotoshoot op de planning. Het zou toch fijn zijn als dit buiten kon gebeuren, want ik en poseren, dat is nog een heel onwennige zaak!

Je kan mij volgen: Bloglovin / Facebook / Instagram / Pinterest /
Je kan mij mailen: eefjevanasch@gmail.com

Reacties

  1. Oh wat een leuke priemenrol! Mooi stofje en ... zo'n toffe priemen!!! Dat nodigt uit tot meer breien denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten